Therapie, Mediation & Coaching
Maaskade 1 | 5347 KD Oss | +31 (0)6 - 553 644 04 | info@psyom.nl

Therapie

Heb jij het gevoel dat je vastloopt?

Wij bieden de volgende soort psychologische begeleiding:

  • Relatietherapie
  • EMDR
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Rouwverwerking
  • Persoonsgebonden therapie

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je het gevoel hebt dat je vastloopt en geen uitweg meer ziet. Of waarom je keer op keer tegen dezelfde problemen aan loopt. Als je voelt dat je er zelf niet meer uitkomt, dan is het tijd om hulp te zoeken. Psyom biedt die hulp in de vorm van psychologische begeleiding, oftewel therapie.

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we wat je ertoe heeft gebracht om hulp te zoeken. Samen stellen we een behandelplan op en geven een inschatting van het aantal sessies dat we nodig hebben. Komen er gedurende de behandeling nieuwe knelpunten naar boven, dan overleggen we samen of en hoe we het behandelplan daarop aanpassen. Mocht je zelf de voorkeur hebben voor een bepaalde therapie dan is dat bespreekbaar. Wij werken met diverse therapievormen zoals cognitieve gedragstherapie, psychodynamische-, interpersoonlijke-, en systeemtherapie.

Therapie kent vele vormen en het is lastig om op voorhand te zeggen welke vorm voor jou het beste werkt. Soms is er een hele duidelijke aanleiding om hulp te zoeken en soms kom je er na enkele gesprekken achter wat de werkelijke oorzaak van je symptomen is.

Psyom staat voor persoonlijke begeleiding, respect en vertrouwen. Wij luisteren naar jou in een veilige omgeving waar je de rust en tijd hebt om alles op een rijtje te zetten. Wij helpen jou om belemmeringen uit de weg te ruimen en zelfbewuster te handelen. Samen bepalen we de koers, passend bij jouw situatie. Verder krijg je handvatten aangereikt om ook na de behandeling sterk te blijven.

Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts en je kunt je anoniem aanmelden, zonder dat er een vermelding komt in je medisch dossier.

Relatietherapie

Stress op het werk, het krijgen van kinderen, ziekte of overlijden in de familie of gewoon verveling; binnen een intieme relatie krijg je het soms zwaar te verduren. Dat heeft effect op de manier waarop jij en je partner met elkaar omgaan. ‘Houden van’ is een belangrijke voorwaarde om gelukkig met iemand te zijn, maar het is niet altijd genoeg. Patronen en rolmodellen sluipen er met de jaren in en veroorzaken onbegrip en wrijving. Helaas zijn wij vaak blind voor onze eigen patronen.

Relatietherapie helpt om je ogen te openen en geeft inzicht in jullie relatie. Jij en je partner zijn twee individuen die verschillend tegen het leven aankijken en ervaren. Open en eerlijke gesprekken in een veilige omgeving leiden tot meer respect en begrip voor elkaar. Je krijgt de kans om elkaar opnieuw te leren kennen en elkaar beter te begrijpen zodat jullie samen de rest van jullie leven kunnen doorbrengen.

“Ik wist wel dat hij nog van mij hield maar sinds we kinderen hebben, is hij zo afstandelijk. Het bleek dat hij mij niet te veel wilde belasten met zijn behoeften maar ik zat juist te wachten totdat hij mij ging verleiden.”

“Zij is vreemdgegaan en heeft me hiermee zo vernederd. Ik heb tijdens de partnergesprekken eindelijk gezegd hoe boos ik ben. We hebben veel gepraat en besloten dat we de rest van ons leven toch verder willen met elkaar.”

EMDR / Cognitieve gedragstherapie / Oplossingsgerichte therapie

Bovenstaande therapievormen kunnen toegepast worden in jouw behandeling afhankelijk van je hulpvraag, situatie en klachten. Bijvoorbeeld EMDR kan helpen bij verwerking van traumatische gebeurtenissen. Cognitieve gedragstherapie helpt om drukte in je hoofd te verminderen en om meer ruimte te krijgen voor positieve gedachten en denkbeelden. Oplossingsgerichte therapie helpt om je kwaliteiten en krachten te versterken en meer oplossingsgericht om te gaan met de uitdagingen in je leven.

Rouwverwerking

Heb je iemand verloren die heel speciaal voor je was? Of is er iets gebeurd in je leven waardoor je moeite hebt het achter je te laten en verder te gaan zoals een echtscheiding? Rouwverwerking begeleidt je als je het gevoel hebt dat je niet alleen door deze tijd heen kunt komen en geeft je tools om beter met deze gevoelens om te gaan zodat je aan een nieuwe periode in je leven kunt beginnen.

“Ik mis mijn vader nog elke dag en denk heel veel aan hem. Hij is nu vijf jaar dood en soms heb ik het idee dat ik hem zie. Tijdens onze gesprekken is het me gelukt om zijn dood meer in perspectief te zien. Ik mis hem nog steeds maar ik weet nu dat ik verder kan zonder papa.”

Persoonsgerichte therapie

Deze vorm van therapie geeft je meer inzicht in wie jij bent en waarom jij je op een bepaalde wijze gedraagt. Je leert hierbij meer over welke kwaliteiten je hebt en hoe je die kunt aanwenden in moeilijke situaties. Samen leg je verbanden en achterhaal je waar je “rode knop” zit. Zo leer je jezelf accepteren en meer balans te krijgen in je leven.

“Ik heb al eerder psychologische hulp gekregen maar dit is de eerste keer dat het echt om mij draait en niet om mijn ziekte.”

“Het is ongelofelijk wat een behandelplan echt afgestemd op jouw persoonlijk kan doen binnen enkele weken. Ik pieker veel minder en heb het gevoel weer de baas over mijn eigen leven en emoties te zijn.”

“Wauw, het is geweldig als iemand echt naar je luistert en je helpt je gedachten in positieve zin te gebruiken. Ik zie eindelijk geen beren meer op de weg.”

Voor een eerste kennismakingsgesprek kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Webdesign by Databoss Internet Groep