Therapie, Mediation & Coaching
Maaskade 1 | 5347 KD Oss | +31 (0)6 - 553 644 04 | info@psyom.nl

Mediation bij echtscheiding

Bent u op zoek naar mediation bij echtscheiding?

Op dit moment draaien ongeveer 40% van de huwelijken na een aantal jaren uit op een echtscheiding. In veel van dit soort gevallen kiezen stellen ervoor om de scheiding te regelen bij een advocaat, maar dat resulteert vaak in een rechtzaak. Mediation bij echtscheiding kan voorkomen dat ouders recht tegenover elkaar komen te staan.

Als ouders gaan scheiden komen de belangen van de kinderen het meest tot hun recht als ouders in goed overleg afspraken maken bij een mediator. Een mediator is een neutraal en onafhankelijk persoon die ouders kan begeleiden bij het maken van die afspraken en uiteindelijk het ouderschapsplan met behulp van een jurist kan indienen bij de rechtbank zodat het rechtsgeldig is.

Sinds maart 2009 heeft de overheid het verplicht gesteld om een ouderschapsplan te hebben. Het belang van de kinderen waarbij de zorg en ontwikkeling van de kinderen voorop staan, staat centraal in het ouderschapsplan. De kinderen hebben er niet voor gekozen dat de ouders gaan scheiden. Mediation helpt om ook in de toekomst goed met elkaar te blijven communiceren en de kinderen in een veilige omgeving te laten opgroeien.

Wilt u meer informatie over echtscheidingen? Kijk dan op de site van de rijksoverheid

Webdesign by Databoss Internet Groep